Byebye2020

2 januari 2021

Ik was het dit jaar bijna vergeten: sinds een paar jaar schrijf ik rond mijn verjaardag in december op wat ik dat jaar allemaal voor het eerst heb gedaan. De lijst is altijd langer dan ik denk. Het laat me zien dat mijn leven niet stil staat en dat ik nog steeds leuke nieuwe dingen doe en in ontwikkeling ben. Maar dit jaar heb ik er helemaal niet aan gedacht. Misschien omdat het zo'n bizar jaar was voor iedereen. Misschien omdat ik niet lekker in mijn vel zat. Des te belangrijker om dat lijstje toch te maken.

In 2020 heb ik voor het eerst:

- gezwommen in de Erasmusgracht

- een fotografie cursus gedaan

- een hondentraining gedaan

- seks gehad met een man

- alleen gewoond en ervan genoten

- een huttentocht gedaan met hond

- een klettersteig gedaan in de sneeuw

- een fotoshoot gedaan met de hond voor het Parool

- gestopt met antidepressiva

- 10 kilo afgevallen

- Tafeltijd georganiseerd in mijn kerk

- mijn eigen haar geknipt

Daar staan toch best wel weer indrukwekkende dingen tussen waar ik trots op ben. Het zijn vooral bewijzen dat ik goed op weg ben om dingen te ondernemen waar ik blij van word. Dat ik kon stoppen met antidepressiva heeft alles te maken met mijn hond Dolly en de vele wandelingen die ik met haar maak. En dat heeft ook zeker geholpen met afvallen!

Dus Dolly ging mee op vakantie de naar de Dolomieten. Ik had haar goed voorbereid en ze vond het net zo fantastisch als ik om met haar eigen rugzak door de bergen te banjeren. Ze groeide in zelfvertrouwen (en spierkracht).

Voor mij was 2020 vooral het jaar dat Dolly mijn leven verrijkte. Ik zei het net al, ik zat de afgelopen weken niet goed in mijn vel, en Dolly eerlijk gezegd ook niet. Ze is onzeker naar onbekende honden en kan ineens agressief worden. Ik word daar ook onzeker van en we mijden het park al weken. Ik mis de contacten die ik had in het park. Misschien dat ik me daardoor eenzamer ben gaan voelen. Ik ben wel heel leuk met haar aan het trainen om meer zelfvertrouwen en positiviteit te ontwikkelen,  maar eigenlijk zijn we allebei toe aan een vakantie in de bergen. Maar ja, corona. En geld.

Wat als ik een alternatief kan bedenken dat net zo leuk is voor Dolly als die huttentocht? Een meerdaagse wandeltocht door de Nederlandse duinen en stranden? Met haar rugzak op en samen overnachten in hotels? Het zou ons allebei goed doen. Ik ga eens een balletje opgooien bij mijn wandelmaatje.

2021 verdient een goed begin!

meer blogs

Wilje Dolly's avonturen volgen? Ga naar www.instagram.com/dolly_mlem

Opmerkingen

03.01.2021 10:32

Wanda

Wow Rosanne. Ik vind je een kanjer!! Gestopt met AD en 10 kilo afgevallen, wat een mijlpalen. Houden zo!! Virtuele hug voor jouw en Dolly natuurlijk. Wabda.