10 kilo

13-02-20

Vanmorgen zei de weegschaal dat ik 10 kilo ben afgevallen sinds ik ruim 9 maanden geleden begon met gezonder eten (zie Koekjes en Dieet). Ik had niet verwacht dat het zo makkelijk zou gaan. Toen ik eenmaal (met hulp van een dietist) wist wat ik goed kon eten en wat beter zo min mogelijk, lukte het om mijn eetgewoontes aan te passen. En hoe fitter ik me voelde, hoe meer ik ging bewegen. Succesverhaal!

Soms kijk ik in de spiegel en dan denk ik: "Damn girl! You HOT!" Dat zijn leuke dagen vol zelfvertrouwen. Op andere dagen zie ik puisten en te veel haar en buikvetjes. Dan zie ik de details die me niet aanstaan, en ik doe mijn best om ze weg te werken of te verbergen.

Vandaag kreeg ik een heerlijk compliment; hoe slank ik eruit had gezien tijdens het paardrijden. Daar genoot ik wel even van. Toch voelt mijn lichaam nog steeds hetzelfde als 10 kilo geleden. Natuurlijk merk ik wel verschillen, maar dat zijn details. Details die wegvallen in het geheel van mij als mens. Het is de mens Rosanne die ik zie als ik in de spiegel kijk en geniet. 10 kilo meer of minder maakt niet zoveel uit.

Misschien lukte het me daarom zo goed om mijn eetpatroon aan te passen. Ik ben gaan doen wat goed is voor mij als mens. Ik wist dat mijn spieren eiwitten nodig hebben en mijn darmen vezels. En mijn gemoed heeft af en toe een hele bak ijs of een chocoladereep nodig. Net zo belangrijk.

En dat beperkt zich niet tot wat ik eet. Ik heb een hond genomen omdat ik geloofde dat dat goed voor me zou zijn, en mijn tv heb ik weggedaan omdat ik merkte dat ik daar niet gelukkig van werd. Ik kies, ik beslis, ik beïnvloed. En dat pakt best goed uit!

Het lukt nog niet met alles. Ik geef nog steeds te veel geld uit aan dingen die ik niet echt nodig heb, zoals een hoodie voor Dolly. Maar daar heb ik iets op bedacht; welleens van Kakeibo gehoord?

Meer blogs

of bestel mijn e-book 'Oogcontact en Glimlachen' 

Opmerkingen

13.02.2020 21:15

Anna

Hi Rosanne, goed bezig! Ik ben er 8 kwijt! Ook hot ; )!

13.02.2020 21:14

Dick

Fijn voor je en hou vol! Goed bezig!