Ik Kies

27-10-19

Ik ben weer terug in mijn eigen huis in Amsterdam. De verhuizing ging vrij soepel en nu is het alweer net of ik nooit weg ben geweest. Lege weken liggen voor me. Onzekerheid. Ik sta op de wachtlijst voor een psycho-educatie groep, maar ik heb geen idee wanneer die gaat beginnen. Ik zoek een hond, maar ik heb geen idee wanneer ik een goede match vind, en hoe mijn leven er dan uit ziet. Ik heb kennisgemaakt met een reïntegratie coach maar hoe dat verder gaat verlopen moet nog blijken. Volgende week is het laatste gesprek met mijn huidige psycholoog.

De onzekerheid komt een beetje op me af. Ik probeer met de dag te leven, maar vandaag is ook al leeg. Ik denk na. Waar had ik ook alweer steun aan? 'Ik kies, ik beslis, ik beïnvloed' popt in mijn gedachten op. Dat voelt krachtig. Ik merk nu op dat ik weer in een afwachtende houding ben gezakt. Ik laat het allemaal over me heen komen.

Mijn dagen zijn niet echt leeg, ik kies elke dag waar ik mijn tijd mee invul: filmpjes kijken op YouTube, spelletjes doen, schrijven, chocola eten, dutjes doen. Niet perse allemaal keuzes waar ik gelukkig van word. Maar daar heb ik zelf invloed op.

Terwijl ik die laatste zin opschrijf voel ik weerstand in mijn binnenste. Dezelfde weerstand die ik voelde toen mijn levensloopsjors van de week allerlei activiteiten ging voorstellen die ik zou kunnen gaan oppakken. Wil ik geen invloed? Wil ik niet kiezen?

'Ik gun mezelf rust' is er ook zo een. Misschien kan ik daar nu meer mee. De reïntegratie coach vertelde dat in de eerste twee maanden mijn profiel wordt opgesteld. Daarna gaan we zoeken naar passend werk. Ik voelde een golf van opluchting door me heen gaan toen ze dat zei. Ik hoef nog even niks.

Ik hoef even niks. Dat is nu mijn keuze. Blijkbaar heb ik nog hersteltijd nodig van de afgelopen maand. Ik kan erop vertrouwen dat mijn werk ethos groot genoeg is, zodat ik vanzelf weer aan de slag ga als ik daar aan toe ben. Nu mag ik mezelf rust gunnen.

Ik ben best een beetje onder de indruk van mezelf nu. Het waren echt subtiele signalen van weerstand en opluchting die ik opmerkte, en waar ik vervolgens ook nog mijn keuzes op kan baseren. Hoe mindful!

Ik ga nog een kop thee maken voor mezelf.

Meer lezen?

 

Opmerkingen

27.10.2019 16:30

Ria

Mooi om dit te lezen. Ook best een beetje herkenbaar. Een heel proces he...

27.10.2019 13:58

Ilse

Goed bezig Rosanne en inspirerend. Ik ga ook een kop thee maken.