Wie ben ik?

12-6-19

'Wie ben ik?' Ik zei het per ongeluk hardop, tegen mijn leidinggevende nog wel. Ik had altijd gewerkt, dat was wat ik kon en waar ik goed in was. Dat was voor een groot deel wie ik was. Maar wie ben ik nog als ik niet werk? Sterker nog, wie ben ik als mijn hoofd niet meer naar behoren werkt? Als ik niet meer helder na kan denken? Wie ben ik als ik niet meer weet wat ik kan? Omdat wat gister lukte vandaag te veel energie kost? Wat blijft er nog van mij over? Wie ben ik?

Onlangs kreeg ik een berichtje van een meisje (of vrouw? Zijn we al op die leeftijd?) via een datingsite. Ik wilde meer over haar weten en dacht na over een goede vraag. Wat doe je voor werk? Moeilijke vraag. Wat als ze geen werk heeft? Ik weet zelf ook niet meer hoe ik die vraag moet beantwoorden. Daarom was ik gestopt met daten. Hoe moet ik iemand leren kennen als ik mezelf niet ken? Wie ben ik en wie ben jij?

Ik was deze blog begonnen om mezelf een stem te geven. Om te laten horen wie ik ben. Aan de wereld, en misschien vooral aan mezelf. Al schrijvend kom ik er steeds weer achter wat belangrijk voor mij is. Verbondenheid en ruimte.

Ruimte om te voelen, te overdenken en te verwerken. En ruimte om te luisteren en te vertellen. Ik geef jou graag ruimte en ik leef op als jij mij ruimte geeft. Maar ruimte zonder verbondenheid is leeg. Ik zoek verbinding met jou. Samen lachen, samen nadenken, samen zijn.

Laatst had ik een videogesprek met iemand die mij uitnodigde om bij hem te solliciteren. Op zich natuurlijk een mooi aanbod en inhoudelijk ook interessant. Maar iets zat me dwars na dat gesprek. Ik realiseerde me dat ik te veel ruimte had gegeven en te weinig ruimte had gekregen. Voor mijn gevoel was hij 90% van de tijd aan het woord geweest. Ik hoefde er niet langer over na te denken. Ruimte krijgen is belangrijk voor me. Ik ging niet op zijn aanbod in. Ik kon hem trouwens ook niet aan het lachen krijgen..

Verbondenheid en ruimte. Ik heb mijn leidraad gevonden. Ik weet niet hoe mijn toekomst eruit ziet, maar ik weet wel wat belangrijk voor mij is. En ik weet steeds beter wie ik ben.

Nog meer blogs!

Opmerkingen

25.06.2019 21:33

Mathilde

Mooi!!

12.06.2019 20:37

Ina

Het is een zoektocht waarbij je steeds beter leert wie je daadwerkelijk bent.