Ik hou mijn hart vast

4 april 2019

Mijn hart klopt in mijn keel. Al zo'n twee weken. Alsof ik ergens vreselijk bang voor ben. Ja ik ben natuurlijk bang om te falen in mijn plan om meer uren te gaan werken. Maar ik héb nog niet gefaald. Ik ben ook bang om afgekeurd te worden. Maar daar heb ik juist dat plan voor. Ik was bang dat ik mijn moeder had gekwetst, maar bij navraag bleek dat reuze mee te vallen. Toch zeggen mijn buik en mijn hart en mijn spieren hetzelfde. Ik ben bang.

Ik wandel, ik mediteer, maar mijn hart blijft tekeer gaan. Misschien ben ik bang voor de toekomst, of bang voor het verleden. Bang voor mijn eigen kracht, bang om kwetsbaar te zijn. Bang om alleen te zijn? Er is zoveel om bang voor te zijn, maar zó bang?

Gefrustreerd bel ik de huisarts. Als het geen emotie is dan is het misschien toch mijn hart. De huisarts neemt het erg serieus. Ze luistert naar mijn hart. Ze staat dicht bij me met haar hand op mijn borst. Mijn hart klopt rustig alsof er niks aan de hand is. Tuurlijk.

Misschien is het de suiker of de koffie? Of mijn schildklier, of mijn bloeddruk. Ik negeer de pijn in mijn (rechter)borst die spontaan de kop op steekt. Ik voel hem bijna niet. Ben ik hypochonder?

Ik krijg verschillende onderzoeken. Binnenkort loop ik een dag met een meetkastje en stickers op mijn borst. Maar vandaag was mijn hart weer rustig. Is dat hele onderzoek wel nodig dan? Was het toch gewoon emotie? Oh nee daar gaat ie alweer.

Ik hou mijn hart vast.

Meer lezen?

Opmerkingen

09.04.2019 14:44

Wanda

Bedankt voor je eerlijkheid. Ik herken het heb soms ook zulke gevoelens. Goed dat er naar gekeken wordt of het fysiek is. Denk aan je.

09.04.2019 19:44

Rosanne

Dank je wel, jij ook sterkte ermee!

06.04.2019 14:50

Dennis

Hoi Rosanne, ik heb je verhaal met veel interesse gelezen. Ik vind het zo dapper van je. Ik wens je veel succes en hoop en duim voor je herstel.

06.04.2019 16:20

Rosanne

Dank je wel voor je reactie Dennis!

05.04.2019 08:15

Ria

Dankjewel voor het delen van je gedachten en angsten. Soms heel herkenbaar.... Vooral die tekening. Mijn oog viel op: 'Ik kom niets tekort bij God'. Wat een contrasten...

05.04.2019 13:13

Rosanne

Ja ik vergeet vaak op God te vertrouwen. Hij geeft echt alles. Ik doe mezelf zo vaak tekort.